Hemen Ara

+90 539 915 54 38

Bel ve Boyun Fıtığı

Fıtık 

Omurgamız omur (vertebra) denilen birbiri üzerine binen kemik yapılardan oluşur. Vertebralarımızın arasında yastık görevi yapan, bağ dokusundan oluşan disk dediğimiz yapılar bulunur. Bu disklerin zorlama, düşme, ağır kaldırma ya da zorlanması sonucu kayması ve yırtılması durumuna vertebral disk herniasyonu yani fıtık denir. Kaymış yırtılmış disk omurilikten çıkan sinirlere baskı uygulayarak şiddetli ağrılara neden olabilir. 

 

Bel Fıtığı (Lomber Dİsk Hernisi) 

Bel bölgesi 5 adet lomber omurgadan oluşur. (L1, L2, L3, L4, L5). Vücut ağırlığının büyük kısmını lomber  omurgalar taşır. Bu nedenle fıtıklaşma bel bölgesinde daha sık görülür.

 

 Bel fıtığı belirtileri arasında;

Bacaklarda ve ayaklarda uyuşma

Kas güçsüzlüğü

Harket açıklığında kısıtlılık  

Bel ağrısı

Bacağa vuran ağrılar

Çabuk yorulma

Otururken ve yürüken zorlanma 

Uyku problemleri

Denge problemleri görülebilir.

 

 Boyun Fıtığı (Cervical disc hernisi) 

Boyun bölgesi 7 adet vertebradan (omur)  oluşmaktadadır. (C1, C2, C3, C4, C5, C6, C7). Bu omurların be omurlarından farkı daha küçük yapıya sahip olmalarıdır. Şiddetli boyun ağrısı ve bu ağrının kollara doğru yayılması boyun fıtığı belirtisidir. Hastalığın ilerlemesi ile kollarda güçsüzlük, uyuşma, karıncalanma ve hareket kabiliyetinde zorlanmalar meydana getirebilir.Bel boyun fıtığında fizyoterapi yaklaşımları,

Manuel Terapi

Klinik Egzersiz

Mobilizasyon – Traksiyon

Klinik Pilates 

Kinezyolojik Bantlama

Elektro-fiziksel ajanlar  

Hareket etmek, sağlıklı yaşamın anahtarlarından biri. Bu nedenle, fiziksel sağlığın ve iyileşmenin herkesin erişebileceği bir hedef olduğuna inanıyorum. Profesyonel yaklaşımım ve kişiye özel tedavi planlarımla her bireye en uygun çözümleri sunmaya odaklanıyorum.

İletişim Bilgileri

Telefon

+90 539 915 54 38

Email

info@fztbusracaliskan.com

Adres

Atatürk Mah. İsmet İnönü Blv. No:12 Kat:2 No:8, 33340 Mezitli/Mersin

FİZYOTERAPİST BÜŞRA ÇALIŞKAN COPYRİGHT 2023 © ALL RİGHT RESERVED
Hemen Arayın